Bunu Yapan Hata Yapıyor! Sakın Bu Şekilde Kullanmayın

Her gün tabak, çatal, tava temizleniyor ama sünger hâlâ eski! Uzmanlar uyarıyor: Uzun süre bekletiyorsanız, bakteri üretiyor olabilirsiniz!

Bunu Yapan Hata Yapıyor! Sakın Bu Şekilde Kullanmayın

Mutfakta en fazla kullandığımız fakat genellikle önemini göz ardı ettiğimiz eşyalar arasında bulaşık süngeri ön planda yer alıyor. Görünüşte temiz olduğunu düşündüğümüz bu süngerlerin, bilimsel araştırmalar sonucunda birkaç günde bakteri salgını haline gelebileceği anlaşılmıştır.

Almanya'da gerçekleştirilen bir çalışma, mutfak süngerlerinin klozetlerden bile daha fazla bakteri barındırabileceğini ortaya koymuştur.

Ayrıca sadece yağ kalıntıları değil, salmonella ve E.coli gibi ciddi enfeksiyonları tetikleyebilen bakterilerin de bu süngerlerde yaşayabildiği tespit edilmiştir.

BULAŞIK SÜNGERİNİ NE ZAMAN YENİLEMELİYİZ?

Bilim insanlarının tavsiyesi: Her bir hafta içinde yeni bir sünger ile değiştirilmelidir.
Sünger, gün içinde mutlaka dezenfekte edilmelidir.
Islak bırakılması, bakteri üremesini artıran bir etken olmaktadır.

EVDE SÜNGERİ TEMİZ VE HİJYENİK TUTMANIN 3 YOLU

  • Sirke veya çamaşır suyu karışımı: Haftada birkaç kez bu karışımların içinde 10 dakika bekletin.
  • Kullandıktan sonra iyice sıkıp kurutmaktan kaçınmayın: Sürekli ıslak kalan süngerlerde bakteri yayılımı hızlanır.

Küçük bir ayrıntı gibi görünen bulaşık süngeri, hijyen açısından büyük bir öneme sahiptir. Temiz olduğunu düşündüğünüz sünger, her yıkamada bakterileri tabaklarınıza taşıyor olabilir.