Lokum Gibi Kavurmanın Sırrı Meğer Buymuş!

Kurbandan lokum gibi kavurma hazırlamak için bu değerli ipuçlarını kesinlikle göz ardı etmeyin.

Lokum Gibi Kavurmanın Sırrı Meğer Buymuş!

Kurban Bayramı denilince hemen akla gelen en sevilen lezzetlerden biri, kuşkusuz ki kavurmadır.

Ancak sıkça karşılaştığımız bu geleneksel et yemeği, her zaman beklediğimiz kadar yumuşak olmayabiliyor.

Bu durum ise pek çok insanın kendisine şu soruyu sormasına yol açıyor: “Kavurma nasıl daha yumuşak yapılır?”

Eğer bayram sabahı mis gibi kavurma kokusuyla birlikte, ağızda eriyen bir kavurma hazırlamak istiyorsanız, doğru yerdesiniz.

İşte etin sertleşmesini önlemek için bilmeniz gereken önemli ipuçları…

YUMUŞACIK KAVURMA İÇİN ALTIN DEĞERİNDE İPUÇLARI

Yeni kesilmiş kurban etleri, pişirilmeden önce kasılma eğiliminde olduğundan dolayı sertleşebilir. Bu nedenle etleri en az 12-24 saat süreyle buzdolabında dinlendirmek oldukça önemlidir.

En doğru pişirme yöntemi, eti kendi yağında ve kısık ateşte uzun süre pişirmektir. Böylece et önce suyunu salıp, ardından tekrar çekecektir.

Kavurma pişirilirken tuz eklemek, genellikle etin sertleşmesine yol açabilir. Bu nedenle tuz ve baharatları pişirmenin son aşamasında eklemek daha uygundur.

Pişirme esnasında çok az miktarda ılık su eklemek, etin buhar ile daha yumuşak bir şekilde pişmesini sağlama açısından faydalı olabilir. Ancak bu su miktarı 1 çay bardağını aşmamalı ve sıcak olmalıdır.

Eğer kavurmayı birkaç gün boyunca saklamayı düşünüyorsanız, tencerenin dibine bir dilim bayat ekmek koyarak buzdolabında saklamanız faydalı olacaktır. Bu, etin nemini korumasına ve yumuşak kalmasına yardımcı olur.