Türkiye'den 2 Dondurmacı TasteAtlas'ın Dünyanın En İyi 100 Dondurmacısı Listesinde!
Dünya genelindeki en iyi 100 dondurmacı listesi TasteAtlas tarafından duyuruldu. Türkiye'den yalnızca iki dondurmacı bu prestijli listeye girmeyi başardı.

Yaz aylarında serinlemek isteyenlerin tercih ettiği dondurma, yalnızca bir tatlı olmanın ötesinde büyük bir lezzet rekabetine de ev sahipliği yapıyor. Ünlü gastronomi platformu TasteAtlas, dünya genelinde birçok yiyecek ve içecek değerlendirmesi yaptı ve en iyi 100 dondurmacıyı gün yüzüne çıkardı. Bu listede Türkiye’den yalnızca iki dondurmacı kendine yer bulabildi.

TÜRKİYE’DEN SADECE 2 DONDURMACI LİSTEDE KENDİSİNE YER BULDU
Uluslararası ölçekte birçok restoran ve yerel tatları değerlendirerek lezzet derecelendirmesi yapan TasteAtlas, 2025 yılına ait raporunda Türkiye’den yalnızca iki dondurmacının yer aldığını açıkladı. Bu durum, Türk dondurmasının global düzeyde hâlâ bakış açısını koruduğunu kanıtlar nitelikte.
TasteAtlas tarafından belirlenen sıralamada yer alan dondurmacılar, yalnızca tat kriterine değil, aynı zamanda sunum, ürün kalitesi ve kullanıcı geri dönüşleri gibi birçok temel başlıkta da değerlendiriliyor. İşte dünyanın en iyi 100 dondurmacısı...

1. Vivoli – Florence, İtalya – 1929 – Crema
2. Badiani – Florence, İtalya – 1932 – Buontalenti
3. Angelo Brocato – New Orleans, ABD – 1905 – Amaretto
4. Cadore – Buenos Aires, Arjantin – 1957 – Dulce de leche
5. La Carraia – Florence, İtalya – 1990 – Ricotta & Pear
6. Fentons – Oakland, ABD – 1894 – Rocky Road
7. La Romana – Rimini, İtalya – 1947 – Bacio di Dama
8. Dondurmacı Ali Usta – İstanbul, Türkiye – 1969 – Fıstıklı dondurma
9. Santini – Lizbon, Portekiz – 1949 – Hindistancevizi
10. Old Bridge – Roma, İtalya – 1984 – Ricotta & Fıstık
11. SuzuKien – Tokyo, Japonya – 1848 – Matcha
12. Don Peppinu – Catania, İtalya – 1960 – Tuzlu Fıstık
13. Zanoni & Zanoni – Viyana, Avusturya – 1971 – Fındık
14. Dei Neri – Florence, İtalya – 1989 – Ricotta & İncir
15. Los Italianos – Granada, İspanya – 1936 – Cassata
16. Giolitti – Roma, İtalya – 1900 – Rice (Pirinç)
17. Toscanini’s – Cambridge, ABD – 1981 – B3 (Brown Sugar-Brown Butter-Brownies)
18. Margie’s Candies – Chicago, ABD – 1957 – Turtle Sundae
19. Cows – Cavendish, Kanada – 1983 – Wowie Cowie
20. Berthillon – Paris, Fransa – 1954 – Wild Strawberry

21. Eis Fontanella – Mannheim, Almanya – 1906 – Spaghetti Eis
22. Pabba’s – Mangaluru, Hindistan – 1975 – Gadbad
23. Murphy’s Ice Cream – Dingle, İrlanda – 2000 – Dingle Sea Salt
24. Nevería Roxy – Mexico City, Meksika – 1946 – Mamey
25. Swensen’s – San Francisco, ABD – 1948 – Swiss Orange Chip
26. Rapanui – Bariloche, Arjantin – 1948 – Chocolate
27. Perché No!... – Florence, İtalya – 1939 – Sesame Seeds
28. Leopold’s – Savannah, ABD – 1919 – Tutti Frutti
29. Fatamorgana – Roma, İtalya – 2003 – Chocolate
30. Dei Gracchi – Roma, İtalya – 1999 – Pistachio
31. Moomers – Traverse City, ABD – 1998 – Cherries Moobilee
32. Naturals – Mumbai, Hindistan – 1984 – Tender Coconut
33. Ghirardelli Ice Cream & Chocolate Shop – San Francisco, ABD – 1966 – Chocolate Sundae
34. Ed’s Real Scoop – Toronto, Kanada – 2000 – Burnt Marshmallow
35. Pozzetto Gelato – Paris, Fransa – 2005 – Fior di Latte
36. Mitchell’s Ice Cream – San Francisco, ABD – 1953 – Lucuma
37. K. Rustom & Co. – Mumbai, Hindistan – 1953 – Mango Sandwich

38. Frigidarium – Roma, İtalya – 1988 – Frigidarium’lı karışık lezzet
39. Galleria 49 – Bologna, İtalya – 1998 – Pistachio
40. Dondoli – San Gimignano, İtalya – 1992 – Crema di Santa Fina
41. Alaska – Venedik, İtalya – 1987 – Zencefil
42. Chinatown Ice Cream Factory – New York, ABD – 1978 – Lychee
43. Nico – Venedik, İtalya – 1937 – Gianduiotto
44. Monte Pelmo – Amsterdam, Hollanda – 1957 – Fındık
45. Pepino – Torino, İtalya – 1884 – Pinguino (sıcak çikolata kaplamalı)
46. Valentino – Roma, İtalya – 1947 – Dark Chocolate
47. Fosselman’s – Alhambra, ABD – 1919 – Taro
48. Gelato Messina – Sidney, Avustralya – 2002 – Caramel & White Chocolate
49. Sorveteria Cairu – Belém, Brezilya – 1964 – Açaí
50. Ragusa es Italia – Jakarta, Endonezya – 1932 – Spaghetti Ice Cream
...
100. Mado – İstanbul, Türkiye – 1850 – Fıstıklı dondurma