Deneyenler Hayran Kalıyor: Mayasız ve Yağsız Kabaran Pişi Tarifi!
Mayasız, yağ çekmeyen pişi tarifimizle kahvaltalarınıza pratik ve şık bir dokunuş ekleyin. Balon gibi kabaran, yumuşak içi ve çıtır dışıyla vazgeçilmez olacak!

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pişi, çoğu zaman harika tadı ile gönlümüzde yer edinse de, yağ ile olan bağlantısı ve uzun mayalama süresiyle mutfakta uğraştırıcı hale gelebiliyor. Fakat sizlere öyle bir tarif sunuyoruz ki; ne maya beklemeniz gerekecek ne de aşırı yağla boğuşmanıza gerek kalacak! Üstelik bu pişi, pamuk gibi kabaracak ve balon gibi şişecek. Lezzetiyle sadece damak zevkinizi değil, aynı zamanda kahvaltı sofralarınızı da şenlendirecek.
GEREKEN MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
Kızartmak İçin:
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
İlk olarak, yoğurma kabına yumurtayı, ılık suyu, yoğurdu, zeytinyağını ve sirkeyi ekleyelim ve iyice karıştıralım. Ardından tuz ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemelerin güzelce özleşmesini sağlayalım. Unu kontrollü bir şekilde, azar azar ilave edelim. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturmalıyız. Hazırladığımız hamuru bezeler haline getirelim. Tezgaha un serpiştirip, bezelerden birini alarak merdane ile hamurumuzu açalım. Açtığımız hamurun kalınlığına dikkat etmek önemli; çok ince açmamaya özen gösterelim, çünkü ince açılırsa pişimiz şişmeyecek ve istenilen lezzeti elde edemeyiz. Açtığımız hamurları keskin ağızlı bir su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar halinde keselim. Tüm hamur bitene dek bu işlemi devam ettirelim. Yapışmaz tavaya sıvı yağı koyup iyice ısınmasını bekleyelim. Kızgın yağın içine pişileri yerleştirelim. Pişi pişirirken başından ayrılmamalısınız, çünkü hızla kızarırlar. Her iki yüzünü de güzelce pişirip, servis tabaklarına aktaralım. Yağ çekmeyeceği için gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...